Fietstocht Lönneker laandleamn

Meld je aan voor een rondje Lönneker Laandleamn op zaterdag 5 juni
Geef tijdens een rondje fietsen aan hoe jij het buitengebied van Lonneker beleeft.

Heb je de afgelopen maanden door Corona vaker een rondje gefietst of gewandeld door en rondom het dorp? Of bezocht je daarvoor ook al regelmatig het buitengebied? In beide gevallen heb je vast ideeën over de toekomst van het landschap rondom Lonneker. We zijn benieuwd naar je inbreng en nodigen je uit voor een Rondje Lönneker Laandleamn. De eerste groepen vertrekken zaterdagmorgen om 9:15 uur. Startpunt is Dorpsplein.


Een van de onderdelen van het participatietraject Lönneker Laandleamn is het ophalen van gedachten, wensen en dromen over het landschap rondom Lonneker. Dit halen we op bij de Lonnekernaren, jong en oud, met de methode “Landschap in Zicht”. De opbrengst aan wensen en dromen verwerkt het kernteam later dit jaar tot een plan om het Lonneker landschap te versterken.

Meld je aan voor de fietstocht
Om gedachten en ideeën op te halen, hebben we een fietsroute uitgestippeld. Je fietst langs een aantal plekken waar we je enkele vragen gaan stellen. Bij deze locaties vertellen dorpsgenoten en landeigenaren je meer over de plek, over de flora en fauna en hoe het nu gebruikt en beheerd wordt. Dit maakt de fietstocht leuk en leerzaam.

Meedoen?
Meld je per e-mail aan bij Karola Schröder via karola.schroder@planet.nl

Flyer Lönneker laandleamn fietstocht

Over Lönneker Laandleamn
Lonneker is gestart met een participatietraject met de naam Lönneker Laandleamn om te komen tot een plan voor meerjarig landschapsbeheer voor haar buitengebied. Met de subsidie die door het Landschapsfonds Enschede is aangevraagd bij de provincie Overijssel doorlopen we samen stappen om tot een samenhangend plan te komen. In dit zogenaamde “bidbook” staan straks de plannen om het landschap goed te beheren en de beleving van het landschap voor inwoners en recreanten te versterken. Het bidbook hebben we nodig om de benodigde gelden (subsidies, fondsen) aan te vragen om de plannen uit te voeren. Lees meer op www.dorpsraadlonneker.nl
Share our website