The Elephant Parade op de LosserHof en kunstroute: ‘Volg het pad van de olifant’

  • Home
  • Nieuws
  • The Elephant Parade op de LosserHof en kunstroute: ‘Volg het pad van de olifant’
09-09-2021

In de olifantentent op de LosserHof, een van de zorgparken van De Twentse Zorgcentra, is van 20 september tot en met 31 oktober de beschilderde Aziatische olifant te vinden in zijn meest directe en ongeremde vorm. De olifant is puur en onbevangen beschilderd door deelnemers van dagbesteding de Hoek. De olifant maakt onderdeel uit van The Elephant Parade. Er is speciaal gekozen om de olifant te laten beschilderen door meerdere deelnemers om samen te kunnen werken aan dit maatschappelijke doel en bij te kunnen dragen aan het behoud van de Aziatische olifant.

De kunstroute

De olifant op de LosserHof is onderdeel van een speciale kunstroute die opgezet is door De Twentse Zorgcentra; ‘Volg het pad van de olifant’. Tijdens de kunstroute, van 20 september tot en met 31 oktober, kunnen bezoekers allerlei kunst bewonderen die gemaakt is door de deelnemers en bewoners van de LosserHof.

Volg het pad van de olifant
De grote beschilderde olifant staat aan het begin van het terrein en de auto kan hier vlakbij geparkeerd worden. Volg bij binnenkomst het parkeerbord om naar P3 te rijden. Vanaf de beschilderde olifant start de wandel- of fietsroute ‘Volg het pad van de olifant’. Door olifantenpoten op de grond te volgen, kan over het terrein gewandeld of gefietst worden om de rest van de kunst te bewonderen. De kunstroute is ongeveer 2,5 kilometer en gaat langs het restaurant waar ook kunst te bewonderen is en een coffee to go gekocht kan worden. Vervolgens loopt de route door naar de GildeHof waar ook kunst bewonderd en gekocht kan worden.

Het restaurant is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. Zaterdags van 10.00 tot 16.30 uur en zondags van 13.30 tot 16.00 uur. De GildeHof is geopend van maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur. Het zorgpark is verder vrij toegankelijk om de olifant te bezoeken.
Share our website