De Lönnke Bloazers

Welkom op onze site...De Lönnke Bloazers heeft nu haar eigen webspace !!!

Hiermee willen wij u informeren over onze vereniging, die in het geheel draait om de eeuwen oude traditie van het midwinterhoornblazen.

Of zoals de Tukkers zeggen:

Mirreweenterhoorn bloaz'n........

Zo vertellen wij u op deze site over het ontstaan van onze vereniging.

Daarnaast zullen wij u informeren over onze activiteiten, bijeenkomsten, demonstraties en wandelingen.

Deze informatie kunt terugvinden  in onze activiteitenoverzicht.

Heeft u interesse en wilt u eens komen luisteren of zelfs midwinterhoorn blazen, dan weet u ons nu in ieder geval te vinden.

Mocht u meer of andere informatie willen hebben over onze vereniging en het midwinterhoorn blazen, kunt u altijd contact opnemen met onze voorman Colin van Dielen (06-41197006) of op onze site : 

http://www.lonnkebloazers.nl/


 

Het Ontstaan

De Lönnke Bloazers

In de winter van 1974 besloten drie enthousiastelingen om een clubje op te richten. Deze vereniging werd opgericht om de interesse rond het midwinterhoornblazen verder uit te dragen en zo een eeuwen oude traditie in stand te houden.

Deze drie heren waren:

  • Antoon Meijerink
  • Johan Meijerink
  • Gerrit Wolbert

Opmerkelijk is dat de heren nog nooit op een midwinterhoorn hadden geblazen. Zij werden echter gegrepen door de het bijzondere en mystieke geluid van midwinterhoorns uit de omgeving. Zo moesten zij beginnen met het maken van de hoorns alvoor zij konden gaan oefenen. Ze gingen in eerste instantie oefenen in Rossum, waar zij de kunst van het midwinterhoornblazen konden leren van andere bloazers. Vervolgens werd het' geleerde' rond om Lonneker ten gehore gebracht.

Toen het uiteindelijk allemaal ging lopen en er regelmatig in de omgeving van Lonneker geblazen werd, sloten zich meerdere sympathisanten zich aan bij de vereniging. In eerste instantie waren het familieleden en vrienden met de zelfde interesse. Echter na verloop van tijd volgenden er ook leden uit Lonneker en omgeving. Zo hebben we anno 2005 ruim twintig leden.

De vereniging is ondertussen ook aangesloten bij de Stichting Midwinterhoornblazen Twenthe. Dit is het overkoepelende orgaan voor de midwinterhoorn verenigingen in de regio.
En tot de dag van vandaag is de vereniging onder de prettige leiding van Antoon Meijerink. Meerdere clubleden dragen bij, aan het begeleiden van nieuwe leden en het bedenken en uitvoeren van de diverse aktiviteiten binnen onze vereniging. Daarom is het tot op heden nog niet nodig geweest om bestuursleden te benoemen.

Iedereen draagt zijn steentje bij om tijdens deze bijzondere periode in georganiseerd verband te kunnen blazen. Dat maakt dat er binnen de vereniging van De Lönnke Bloazers een gemoedelijke sfeer heerst.

Zo beginnen we deze periode elk jaar met een feestje !!!


 

 

 

 

Share our website