Qigong / Taiji Vereniging “de kleine Kraanvogel”

  • Home
  • Verenigingen
  • Algemeen
  • Qigong / Taiji Vereniging “de kleine Kraanvogel”


De Qigong / TaiJi Vereniging “de kleine Kraanvogel” is opgericht in augustus 2011 in Lonneker en uitgegroeid tot een bloeiende en gezellige vereniging met ca. 40 leden.

Wekelijks zijn er lessen:
op maandagavond van 19.30 - 20.30 uur
op dinsdagmorgen van 08.45 – 9.45 uur en van 10.00 – 10.45 uur
op woensdagmorgen van 09.00 – 10.00 uur
op vrijdagmorgen van 09.00 – 10.00 uur.

De locaties in Lonneker zijn: het Dorpshuis, Fyon (voorheen Fysio Valre) of - bij mooi weer - op diverse buitenlocaties.

Qigong / TaiJi is een bewegingsleer; onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde. Het gaat hierbij om langzame, eenvoudige bewegingen (die ook sierlijk kunnen zijn) die op harmonische wijze de houding en ademhaling reguleren. De geest wordt tot rust gebracht. Je kunt de bewegingen je leven lang doen, jong of oud. Met of zonder beperking, dik of dun… etc. Je doet het niet om te scoren maar om je goed te voelen. Dit resulteert in een goede energiebalans en een beter afweersysteem.

Met Qigong / TaiJi ontwikkel je vooral een groter lichaamsbewustzijn en het zet je (letterlijk en figuurlijk!) met de voeten op de grond. Het werkt ontspannend, verhelderend en is heerlijk om te doen! Daarnaast bevordert het ook de bloedsomloop en spijsvertering, zorgt het voor soepeler spieren en pezen, voor lossere gewrichten, het vermindert rug-/nekklachten en verbetert de lichaamshouding.

Al met al is het een verwenuurtje voor en door jezelf!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met
Margareth Zwaferink, m.zwaferink@bureau-maatwerk.nl, tel 06 230 25 122
Ada Vaneker – Hertsenberg, avanekerhert@hotmail.com, tel 06 339 44 354

Share our website