Gastenboek

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

woonruimte te huur gezocht voor jong gezin

Gezocht een kleine eengezinswoning te huur voor een jong gezin. In of in de omgeving van dorp Lonneker. Min. 2 slaapkamers en tuin. Reacties graag naar m_a_oosterveen@hotmail.com.

M Oosterveen

Kamer / Studio

Hallo, Wij zijn op zoek naar een kleine woning of studio in Lonneker voor een projectmedewerker. Het gaat om tijdelijke huur van December tot Juni. Voor reacties graag bellen 053-4324646

Pascal Kamperman

Lonneker - Enschede

In dit gastenboek krijgen wij vaak de vraag naar foto’s, namen etc. van Lonneker. Wat veel mensen niet weten is dat: Lonneker in 1811 een zelfstandige gemeente was, gevormd uit het voormalige richterambt Enschede, zonder de stad Enschede en de Eschmarke. In 1881 werd een deel van de oude marke Driene overgedragen aan het sterk gegroeide Hengelo en in 1884 kreeg Enschede ten koste van Lonneker er een groot gebied bij. Het gevolg was dat Lonneker een van de weinige gemeenten in het land werd met een gemeentehuis buiten de eigen gemeentegrenzen en wel te Enschede. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er gesproken over een samenvoeging van Enschede en Lonneker, pas per 1 mei 1934 werd wat toen nog resteerde van de gemeente Lonneker, door de gemeente Enschede geheel geannexeerd. Zo komt het dat er verwezen wordt naar de gemeente Lonneker, dat dus in feite Enschede is.

Lonneker Webredactie

op zoek foto's boerderij lonneker helmerzijdeweg

hoi Ik ben op zoek naar foto's van de boerderij die vroeger stond aan de Helmerzijdeweg , Lonneker. Fam Jasink woonde daar vroeger. Mvg Gwen

gwen lemmens

Site

Goed dat er een website is en ook actueel nieuws (wegwerkzaamheden) maar voor de rest is het hier een beetje stoffig! Misschien dat een forum dit medium meer leven kan inblazen. Groet van een aspirant bewoner.

Eric Schol

Familie Bijker

Ik ben op zoek naar familie van mijn Opa Gerrit Bieker die op 9-12-1903 in Lonneker is geboren. Zijn ouders zijn met hun gezin vanuit Giethoorn begin 1900 naar Lonneker getrokken. Toen hij nog een kind was zijn zijn ouders overleden en omdat hij een nakomeling was is is hij in het gezin van zijn tante in Giethoorn opgegroeid. Omdat zijn broers en zusters veel ouder waren zijn zij in Lonneker en omgeving gebleven. Wie kan me op weg helpen om meer te weten te komen. Aangetrouwde namen zijn: Klaas Haske, Hendrikje van Dijk, Geertje Hakse, Kornelis Schipper, Jacobus van Kesteren, Bertha Margaretha Peter. Ook de broer van mijn overgrootvader is rond 1900 naar Lonneker vertrokken en wellicht zijn daar nog nazaten van die het een en ander weten te vertellen. Hartelijk dank voor uw hulp.

Perry Boogaart

Hofmanweg 2 Lonneker

Heeft u ook oude foto's van de Hofmanweg 2 te Lonneker tussen 1900-1960. Mijn vader, G.J.H. Perik, kruidenier is daar geboren en ik ben bezig met een stamboom en heb over die tijd geen foto's van mijn vaders oudershuis. In afwachting van uw gunstig antwoord. Met vriendelijke groet, Hermine Perik Waterruit 3, 2804 PA Gouda

Hermine Perik

Succes met de nieuwe website!

We wensen de redactie van Lonneker.nl en het Op en um'n Bölt veel succes met de nieuwe website. Laat gerust ook een bericht achter in dit gastenboek indien u iets over de website of Lonneker wilt zeggen.

Tom Schasfoort