Verhuizing 'De Noaber'

De Noaber verhuist naar voormalig ABTB-Welkoopgebouw in Lonneker

Vanaf 1 september a.s. huurt De Twentse Zorgcentra het voormalige ABTB en Welkoopgebouw aan de Lonneker Molenweg in Lonneker. Dit karakteristieke gebouw met grote buitenruimte wordt het nieuwe onderkomen voor dagbestedingslocatie de Noaber. Deze ‘klussendienst’ bevindt zich al jaren op ’t Bouwhuis, maar is daar uit zijn jasje gegroeid.

Begin augustus zijn alle contracten getekend. Voordat er verhuisd wordt, moeten er nog wat kleine (verbouwings-)werkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast moet er in de huidige coronatijd goed gekeken worden naar de wijze van opstarten. De contacten met de naaste buren zijn echter al gelegd. Zij zijn blij met de nieuwe invulling van het pand.

De Noaber is een dagbesteding in de vorm van een soort klussendienst. De klussen betreffen vooral het werken met hout, zoals het maken, herstellen, pimpen van producten zoals plantenbakken, meubels en vogelkastjes. Deze producten worden ook verkocht. Daarnaast biedt de Noaber zijn diensten aan aan de woongroepen op ’t Bouwhuis voor kleinere klusjes in en rondom huis bijvoorbeeld het ophangen van schilderijtjes of herstel van meubels. De cliënten van de Noaber worden begeleid door medewerkers van De Twentse Zorgcentra.

Op de nieuwe locatie blijven de activiteiten grotendeels ongewijzigd. Er kunnen echter meer cliënten (vanuit de wachtlijst) geplaatst worden, omdat er meer ruimte is. Een feestelijke (her-) opening zal op een later tijdstip plaatsvinden.
Share our website