IVN publiekswandeling Vliegveld Twenthe

  • Home
  • Nieuws
  • IVN publiekswandeling Vliegveld Twenthe

PERSBERICHT
– mei 2022 – Enschede

IVN publiekswandeling Vliegveld Twenthe
 

Zien we ze vliegen?


IVN Enschede organiseert woensdagochtend 25 mei a.s. een publiekswandeling van ca. 5 km. op het voormalig vliegveld Twenthe, tegenwoordig een uniek natuurgebied.

Gidsen van IVN Enschede nemen u woensdagochtend 25 mei graag mee voor een excursie in het gebied dat voorheen een vliegveld was. Het terrein van ca. 130 ha. is pas sinds 2016 opengesteld voor publiek. Het zag er toen nog erg kaal uit.

Maar nu, 6 jaar later, heeft dit prachtige natuurgebied grenzend aan de Lonnekerberg veel te bieden. De gidsen laten u zien wat er allemaal groeit, bloeit, fluit, kruipt, springt en vliegt. Zo zijn er schuilplaatsen voor vleermuizen. Is het een geliefd broedgebied voor de veldleeuwerik. Zijn er zeldzame planten te vinden en zelfs een stukje heide. Ook komt de historie van het vliegveld aan de orde, maar de nadruk ligt op de natuurbeleving in dit veelzijdige gebied.

De wandeling start rond 9.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. De afstand is hooguit 5 km. We hebben groepen van maximaal 10 personen. Aanmelden via de website van IVN Enschede is noodzakelijk https://www.ivn.nl/afdeling/enschede 
Aanmelden via het formulier op de website is noodzakelijk en mogelijk tot en met uiterlijk 22 mei a.s.. Na aanmelding krijgt u ongeveer 2 dagen van tevoren de exacte startplaats en starttijd toegestuurd. Dit omdat we groepjes op verschillende momenten willen laten vertrekken.

Natuurlijk houden we 1,5 meter afstand. Hoest u, bent u verkouden of heeft u koorts, blijf dan thuis en meldt u af.  Aanvullende informatie : https://www.ivn.nl/afdeling/enschede
 
Share our website