Open Huis ‘t Bouwhuis


Open Huis bij nieuw dagbestedingscentrum op ‘t Bouwhuis Op woensdag 27 oktober 2021 van 15.30 tot 17.00 uur is het Open Huis van het geheel gerenoveerde dagbestedingscentrum op ’t Bouwhuis. In dit gebouw zijn de locaties Zilverband, Stamvast, de Windgong, de Maatgever en UniekGeluk gehuisvest. Om 16.00 uur staat er een kort officieel moment op het programma. De officiële opening van elke dagbestedingslocatie afzonderlijk vindt gedurende de ochtend al plaats in besloten kring.

De verbouwing van het dagbestedingscentrum van in totaal circa 3500 m2 is gefaseerd uitgevoerd. Het project is van start gegaan in het voorjaar van 2019 en in september 2020 afgerond. Vanwege corona heeft het Open Huis ruim een jaar op zich laten wachten. Maar nu kan eindelijk iedereen met eigen ogen komen bewonderen hoe zowel de belevingsgerichte als arbeidsmatige dagbesteding vorm krijgen in dit prachtige dagbestedingscentrum. Tijdens het Open Huis is ook de gloednieuwe snoezelzone in dit gebouw te bekijken. 

Het gebouw, dat in 1976 is gebouwd, is volledig gerenoveerd zodat het er als nieuw uitziet. Het voldoet weer aan de eisen en wensen van deze tijd en voorziet in de huidige vraag voor onze dagbesteding. Zoals een cliënt van Stamvast het heeft verwoord: “Lekker werken hier, hè!” Ook duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld; zo is ledverlichting toegepast en zijn circa 640 zonnepanelen op het nieuw geïsoleerde dak geplaatst. Met de herontwikkeling was een totaalbedrag gemoeid van ruim 5 miljoen euro. De contracten werden door De Twentse Zorgcentra afgesloten met lokale partijen; de aannemer voor het bouwkundig werk was Haafkes en voor de installaties was dat de firma Loohuis.

BEZOEKADRES Welnaweg 100 7524 AK Enschede
CENTRAAL TELEFOONNUMMER 088 430 4011
 
Share our website