Openluchtfilm The Red Turtle

Tijdens KunstenLandschap route Lonneker openluchtfilm The Red Turtle
 
Op zaterdag 3 juni is er vanaf 22:00 u een gratis toegankelijke openluchtfilm. Deze zal plaatsvinden op het Dorpsplein in Lonneker.
Deze film wordt gepresenteerd in het kader van een samenwerkingsverband tussen Concordia en de Stichting Kunstroute Lonneker omdat de Kunstroute meer is dan een fiets/wandelroute langs buitenexposities.  
Het organiseren van openluchtbioscoop past goed binnen deze samenwerking. Er is gekozen voor een populaire animatiefilm van hoge artistieke kwaliteit.: The Red Turtle van regisseur Michael Dudok de Wit bevat geen gesproken woord en gaat over een schipbreukeling, die aanspoelt op een onbewoond eiland. Wanhopig probeert hij het eiland te ontvluchten. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomst dat zijn leven zal veranderen………..
The Red Turtle werd in 2016 bekroond op het filmfestival in Cannes en kreeg in alle Nederlandse kranten 4*- en 5*-sterrenrecensies. De kwaliteit van de film zit voornamelijk in het feit dat het ondanks een gebrek aan tekst steeds duidelijk is wat er omgaat in de hoofdpersoon. Door de focus op het visuele aspect is er een sterke binding met de Kunstroute.
Vanaf 21:00 u bent u zaterdagavond welkom op het Dorpsplein Lonneker, neem wel afhankelijk van de weersomstandigheden iets warms mee om aan te doen of op te zitten!
Share our website