Uitwisselingsstudente zoekt huis

8 juni 2022 
Praowsaengdao uit Thailand zoekt een warm thuis in Lonneker of omgeving 
Lonneker – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Praowsaengdao uit Thailand die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Lonneker of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 
 
Uitwisseling naar Nederland 
Praowsaengdao doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  
Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student. 
 
Wie is Praowsaengdao? 
Praowsaengdao is een 15-jarige meid uit Thailand. De meeste mensen noemen haar ook wel Mui. Ze wordt omschreven door haar familie als een zorgzame, gevoelige en creatieve student. Haar interesses liggen bij kunst en muziek, daardoor is haar droombaan om art director te worden van de K-pop industrie. “Ik ben van plan zoveel mogelijk te ontdekken en nieuwe ervaring op te doen in Nederland!” Leer Praowsaengdao beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active. 
Praowsaengdao zoekt een gastgezin in Lonneker of omgeving 

Ervaringen 
Praowsaengdao volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.” 


Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken 

Wie biedt Praowsaengdao een gezellig thuis in Nederland?  
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  
Bent u nieuwsgierig geworden naar Praowsaengda, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website. 
 
Share our website